Gnarks! Saavuin vihdoin ja viimein minäkin tälle kummalliselle planeetalle, jossa kaiketi Suuret Huispinkikisat pidetään. Matka oli pitkä ja uuvuttava, vaikka tietenkin se taittui birz nopeammin kuin teikäläisten laitteilla. Anteeksi vain, mutta olette aika jälkeenjääneitä matkustusasioissa, jos vertaamme meikäläisiin. Teille jo muutama valovuosi on liian pitkä matka kulkea!

Taisin olla hieman yzpiq. Nöyrimmät pahoitteluni!
Tulen siis Azlamadazgassa sijaitsevalta planeelta, Xazwierilta. Se sijaitsee Linnunradan keskustan mustan aukon tuolla puolen, 53 742 valovuoden päässä.
Planeettani kiertää keskustähteä, suurta Loijzxia. Ikävä kyllä Xazwier kiertorata on melkeinpä kauimmaisella laidalla, mikä aiheuttaa sangen uzloiqdin ilmaston. Mutta uskokaa tai älkää, planeettamme ovat jollain mystisellä tavalla yhteydessä toisiinsa, kaiketi sen muna-jutun takia. Meillä oli nimittäin järjettömän kuumat helteet viime kesänä, lämpötila nousi jopa 288 Kelviniin! Ihan uskomatonta. Vielä enemmän ooizin, kun kuulin teilläkin olleen kuumat paikat. Grazkya!

Joo, mutta yleisesti lämpötila heiluu siinä 207 Kelvinin tienoilla. Loijzxia lähestyessämme lämpötila saattaa nousta kolmisenkytä Kelvintä korkeammaksi, mutta muuten näin. Teillä on muuten sangen lämpimät kelit näin zcixk-vuodenajan kohdalla!

Nyt täytyy purkaa qzorwweini, joihin olen pakannut kaiken tärkeän: luutani, pelivaatteeni, yzosdit perheestäni (muistuttanevat hieman teidän valkokuvianne?) sekä hiukan syömistä. Matka on uuvuttanut olemukseni ja midzzin, eräänlaisen sielun tai hengen, elinvoiman. Kertoilen lisää kuulumisiani, jahka saan asetettua itseni tänne!

Zxyrz,
Zwercik Qzuixé (eli minä!)